Natalia Sandoval Quezada's profile

FYRA BRYGGOR FLODPARKEN, KONFLUENS KVARTER OCH ALLMÄNT

FYRA BRYGGOR FLODPARKEN, KONFLUENS KVARTER 
OCH ALLMÄNT MEDIEBIBLIOTEK
Arkitektur Examensarbete 
40.550 m2 (2.669 m2 byggnad) 
Mulchén, Chile 
2015-2016
Jag gjorde ett projekt som kunde hjälpa att förbättra ett drabbade område. Parken är placerad i min hemstad och svarar mot bristen på offentliga gröna och kulturella områden och behovet av att återupptäcka floden som omger staden. Det har tre olika steg: 

1. Ett storskaligt projekt, som följer flodens form och sätter fyra huvudområden med specifika roller (familj, sport, rekreation och utbildning), som förstärker den nuvarande offentliga infrastrukturen och som har en brygga som milstolpe i floden. Jag fokuserade på en av zonerna.

2. Ett medelstort projekt, där jag utvecklade en masterplan på det som jag kallade "Utbildningsområde" eftersom det redan hade två skolor, oanvänd mark och ett synligt problem som inte bara var bristen på offentliga platser där eleverna kunde träffas under fritiden, utan hur oåtkomlig floden var. 

3. Ett småskaligt projekt, en byggnad som skulle fokusera uppmärksamheten och utveckla verksamheten i området, men också förstärka rollen för zonen. Jag skapade ett “Allmänt Mediebibliotek” som har fem nivåer, varav fyra är öppna och besökarna kan se och ses från andra våningar och en som är icke tillåten för dem. Från topp till botten består det Médiathèque av: filmbibliotek med projektionsrum, bibliotek, galleri, öppna allmänna utrymmen och information samt en administrativ delnivå.
Det utvecklade "Utbildningsområdet" låtsas erkänna den existerande infrastrukturen och förvandlar sin externa aktivitet till floden och skapar mötesområden som kallas “Konfluens kvarter” mellan byggnaderna, men också ett centralt mångsidigt område som kan användas som mötesplats samt en prestanda eller rättvis plats. Huvudplanen sätter också en huvudaxel som leder till floden och landar inuti den genom bryggan, vars syfte inte bara är en milstolpe utan också en öppen klass eller ett konferensrum för samhället. Jag skapade det med olika typer av golv och bara med inhemsk flora som kunde försäkra sig om ett grönt utseende under hela året, men också bra underhåll av områdena och kanten av floden, vilket gör att erosionen undviks.
Mediebiblioteket är ett stål- och betongprojekt som innehåller ett kulturellt och pedagogiskt program som skulle stärka platsens syfte och återuppliva sitt liv, med sikte på att eleverna stannar i området men också inbjuder hela stadens samhälle att njuta av aktiviteter bredvid floden. Projektet framträder som en massiv halvtransparent byggnad täckt av curtain walls och ett lager av dragstruktur, vars utrymme är innehåll i en kub och från vilken besökarna kan titta ut under dagen och se in under natten. Det har två ingångar och det blir en dialog med floden, som man kan ses från alla öppna våningar. Huvudideen inom Mediebiblioteket är vidden, känslan av lätthet och exponering. Det har ett flexibelt program hjälpt av avtagbara panelväggar som man kan använda vid behov. Öppenheten och länkningen till besökarna är centrala. De uppnås genom öppna plattformar nivåer med olika mediainnehåll, från vilka gästerna kan se hela byggnadens aktiviteter och vad som händer i det yttre.
FYRA BRYGGOR FLODPARKEN, KONFLUENS KVARTER OCH ALLMÄNT
Published:

Owner

FYRA BRYGGOR FLODPARKEN, KONFLUENS KVARTER OCH ALLMÄNT

Published: